Tropické léto

17.07.2010 19:59

 

              Jak zpívala Iveta Bartošová kdysi Léto je léto, tak si ho dostatečně s Fleurinkou užívíme !!! Při cestě k mamce domů jsme se konečně podívali do Prachovských skal, takže příště už ta cedule u Jičína bude připomínat další hezký den ve společnosti mojí maminky, která jako správná sokolka i při svém zdravotním stavu vše zvládla plavackovi.rajce.idnes.cz/2010-06.17.-Prachovske_skaly/.

              K mamce jsme nejeli jen na dovolenou ale taky domalovat zbytek domácnosti a nanlepit stropnice a lišty plavackovi.rajce.idnes.cz/2010-06.19.-17.-kuchyne_u_mamky/ a po práci nebo před ní se vydávali na výlety do okolí kraje mého mládí :-) Na zříceninu hradu Trosky jsme dorazili když obě věže sužovala mlha, ale výlet SUPER (skoro žádné schody pro mamku s Fleur :-)). plavackovi.rajce.idnes.cz/2010-06.18.-Hrad_Trosky/. Taky na mě čekalo setkáni se spolužáky a raději nenapíšu po kolika letech :-) Další skály na nás čekali v Adršpachu nedaleko od Trutnova plavackovi.rajce.idnes.cz/2010-06.20.-Adrspasske_skaly/ ale tady těch schodů na maminku čekalo poměrně dost ale zato přírodních a zaslouží si pochvalu a podařilo se nám malinko zabloudit, ale rychle jsme na to přišli ... Na hradu Pecka mají bohužel v pondělí zavřeno :-( plavackovi.rajce.idnes.cz/2010-06.21.-hrad_Pecka/ a tak jsme se zastavili na přehradě Les Království na Labi aby si Fleurinka zaplavala plavackovi.rajce.idnes.cz/2010-06.21.-prehrada_Les_Kralovstvi/ . Kousek od Nového Města nad Metují je vesnička Peklo a já jako hodný chlapec a Fleurinka jako hodná feneška se taky bát nemusela a mamka s paní Danou Čtvrtečkovou s námi šlapali do Dobrošova na Jiráskovu chatu odkud' je SUPER výhled z rozhledny na celý Hradecký kraj a dál plavackovi.rajce.idnes.cz/2010-06.22.-z_Pekla_do_Dobrosova_a_zpet/ a těch 15km jsme zvládli s občerstvením nahoře na chatě a bylo další odpoledne za námi ... a domů do Děčína jsme se vraceli vyvýletovaní a hotovou domácností u mamky plavackovi.rajce.idnes.cz/2010-06.23.-Hotova_nejen_kuchyne_u_mamky/.

             Doma na radu jedné dobré kamarádky jsem vymaloval kancelář na modro a snesl do ní skříně z 1.patra a dojel do Drážd'an zakoupit gauč,kobereček,stolek a poličku a tím je u nás další pokoj zabydlený ...

             Vytáhl jsem tenisovou raketu na kurty s Martinem,Honzou a Renčou. Na kolo jsme vyrážel sám nebo s Alčou a Martinem za kterým jsme spíše vlál cestou z Bad Schandau ... :-) Na brusle jsme se nějak nedostal :-( .

             S Fleurinkou jsme jezdili plavat většinou ke Kristina hrádku s Kačenkou at' s Jančou nebo sami ... Koupání můžeme oba ... hlavně černoška :-) Byli jsme pozvani na grilovačku k Bártům kde mají moc krásný štěnátka , škoda že nemáme žádnou paničku doma aby jsme si jedno mohli nechat aby ho Fleurinka naučila být hodným a neničícím pejskem :-) plavackovi.rajce.idnes.cz/2010-06.25.-Grilovani_u_Bartu/ . Taky jsme našli konečně koupání na Barboře u Teplic a v příjemný společnosti to nemá chybu ... !

             Pokud se chcete vidět jak se topí panička, tak nejlepší je vyrazit s Petrou a Andreou a jejich chlupáči k vodě nemeckadogadan.rajce.idnes.cz/Super_koupanicko/ rozvažoval jsem jestli mám fotit nebo skákat zachranovat :-) ....

             Rozloučili jsme se všemi jen s Kačenkou dříve než normálně, protože s paničkou odjela na tábor do Roudné a Fleurinka jí marně hledala na zahradě u babičky Alenky a dědy Míry, kteří hezky přezdívají pánečkovi " chůvička ".

             Cesta do Dordrechtu byla bez navigace v poho a bez hledání a viděli jsme jak se slaví postup do semifinále MS ve fotbale, kdy slavící bar naskákal do přístavního bazenů, ještě že se nikdo neutopil :-) Taky jsme viděli jak se křtí nová lod' a díky ní jsme dostali pokutu za parkování, protože vyhražené parkování pro firmu Doldeman bylo obsazeno,tak jsem nechal po nákupu a natankování auto hned vedla žluté čáry a hned jsem měl za stěračem pozdrav od policie (51,40€) ale naštěstí jsem jí nemusel platit,uf uf. Město se nám moc líbilo i když Fleurinka musela být na vodítku a potkali jsme tam spoustu pohodových lidí a museli odmítnout jednu nabídku na nakrytí ... plavackovi.rajce.idnes.cz/2010-07.08._Dordrecht/.

            A konečně jsme naložili a vypluli ale bohužel po prohraném finále Holandska proti Španělsku, slává vítězům a čest poraženým. Procházky kolem Rýna a Mohanu si užíváme  a Fleurinka se vyplavčí :-). Díky klimatizaci zvládáme i ty vedra .